نما یکی از مهمترین بخشهای ساختمان است که در نگاه اول نظر هر بینندهای را جلب میکند. از این رو طراحی و اجرای نما در ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است.
در گذشته از کاشی برای پوشش نمای ساختمان استفاده میکردند که این سبک از نمای ساختمان به مرور با سرامیک نما و سنگهای طبیعی جایگزین شد. سنگهای طبیعی با اینکه در ارائه نماهای مدرن و کلاسیک موفق بودند ولی یکسری محدودیتها در طرح و رنگ آنها سبب شد که سرامیکهای پرسلان که مقاومت بالایی در برابر سرما و گرما دارند جایگزین شوند.
سرامیکهای پرسلان نما در رنگ ها و طرحهای مختلف جایگزین سنگهای طبیعی در نما شد و امروزه در نمای اکثر ساختمانها از آنها استفاده میشود.
حتی در نماهایی که با سنگهای طبیعی طراحی شدهاند، از سرامیکهای پرسلان طرح سنگ استفاده میشود.
یکی از مهمترین مزیتهای سرامیک نما تنوع طرح و رنگ آن است که جلوههای زیبا و جذابی به نمای ساختمان میبخشد. این تنوع در رنگ و طرح سبب شده است که سبب شده است که طراحان و معماران از این سرامیکها در طراحیهای خود استفاده نمایند.
مزیت مهم دیگر مقاومت بالای سرامیک نما در برابر رطوبت، تغییرات دما (گرما و سرما) می باشد که سبب میشود نمای ساختمان در برابر عوامل خارجی مقاوم باشد.
باید به این نکته توجه داشت که سرامیک نما با سرامیکی که در دکوراسیون داخلی استفاده میشود ( سرامیک کف منازل، سرویس بهداشتی، حمام و …)، متفاوت است و سرامیک نما باید از جنس پرسلان بوده تا جذب آب نداشته باشد.
در جلوه و زیبایی نمای ساختمان، علاوه بر انتخاب سرامیک مناسب، نصب و پیادهسازی آن اهمیت بسیاری دارد که از این رو دانستن نحوه نصب پیاده سازی سرامیک نما اهمیت بسیاری دارد. اکثر افراد بر این باورند که سرامیک نما مانند سرامیکهای دکوراسیون داخلی نصب میشود که اشتباه است و نصب سرامیک نما تفاوت بسیاری دارد.
برای نصب سرامیک نمای ساختمان با توجه به نوع سرامیک نما از دو روش متفاوت استفاده می شود.
یکی از روشهای نصب سرامیک نما استفاده از چسب سرامیک است که با داشتن مقاومت بالا و همچنین ویژگی آبگریزی جایگزین دوغاب شده است. این چسبها برای نصب سرامیکهای پرسلان و گرانیت پرسلان که در برابر آب نفوذناپذیرند، مناسب هستند.
نصب سرامیک نما به روش خشک جدیدترین و مدرنترین روش نصب سرامیک نماست که در این روش نصب سرامیک نما ملات وجود ندارد و از پیچ رولپلاک و گیره برای نصب سرامیک استفاده می شود.
در روش خشک نصب سرامیک نما یا ابتدا گیره های آهنی بر روی ساختمان نصب می شود و بعد سرامیک بر روی نما، به گیره ها متصل می شود یا با استفاده از دریل سوراخهایی در دیوار و سرامیک ایجاد میکنند و آن را به ساختمان پیچ میکنند. در این روش سرامیکها با فاصله بسیار کمی از یکدیگر در حد چند میلیمتر نصب میشوند تا با تغییرات دما و انقباض و انبساط از شکسته شدن سرامیک جلوگیری شود. به این نکته باید توجه داشت که پشت سرامیک ها توری فلزی و یا پلاستیکی قرار داده می شود تا از در صورت جدا شدنسرامیک از نمای ساختمان، از سقوط و شکسته شدنشان جلوگیری شود. در این روش میتوان نصب را به دو صورت آشکار و پنهان انجام داد.
نصب نما به روش خشک نسبت به نصب با ملات دارای مزیتهای نصب آسان و راحت و بدون نخاله میباشد.
شما میتوانید برای انتخاب سرامیک پرسلان مناسب بر روی نما روی لینک زیر کلیک نمایید و مشخصات و تصاویر سرامیک پرسلان و یا اسلب پرسلان مناسب برای نما را مشاهده نمایید.
سرامیک و اسلب پرسلان مناسب برای نمای ساختمان